Algemene voorwaarden

Voor het laatst bijgewerkt op 14-06-2019

Algemene voorwaarden. Je moet ze hebben zeggen ze dan. Ik word meestal een beetje verdrietig als ik algemene voorwaarden lees. Ze zijn vaak ergens vandaan gekopieerd waarna de naam van het bedrijf is aangepast. Een tekst doorspekt met juridische termen waar de lezer weinig van begrijpt. En je mag er gerust vanuit gaan dat degene die zijn of haar algemene voorwaarden ergens vandaan kopieerde ze ook niet volledig begrijpt. Mijn algemene voorwaarden lees je hieronder. Op mijn eigen manier geschreven. Dit is waar ik voor sta. En is er iets niet helemaal duidelijk? Neem gerust contact op!

1. Wat betekenen sommige woorden die in deze algemene voorwaarden worden gebruikt?

1.1 ‘algemene voorwaarden’. Het verhaal hieronder.
1.2 ‘Doorjacobus.nl’. Dat ben ik. Ik bouw websites, ik schrijf teksten en ik maak foto’s. Dus als in deze algemene voorwaarden ‘ik’ staat, dan is dat ‘Doorjacobus.nl’.
1.3 ‘Opdrachtgever’. Dat ben jij. Als er in deze algemene voorwaarden ‘jij’ of ‘je’ staat, dan kun je dat ook lezen als ‘Opdrachtgever’.
1.4 ‘Opdracht’. Dat is wat ik voor jou doe. Dat kan dus het bouwen van een website zijn, het schrijven van één of meerdere teksten of het maken van één of meerdere foto’s. Of alle drie. Of in diverse combinaties van twee.

2. Een man een man, een woord een woord

2.1 Als ik iets beloof, dan doe ik dat.
2.2 Als jij iets belooft, dan ga ik er vanuit dat jij dat doet.

3. Overeenkomsten en contracten

3.1 Ik doe niet aan schriftelijke overeenkomsten. Zie 2.1 en 2.2.
3.2 Ik doe ook niet aan contracten. Ik teken ze ook niet. Zie 2.1 en 2.2.
3.3 Het kan zijn dat jij mij iets vraagt wat voor mij te hoog gegrepen is. Bijvoorbeeld een te groot project waar ik niet de kennis of capaciteiten voor heb. Dan zeg ik geen ‘ja’ maar op tijd ‘nee’. Dan kun je op zoek naar een websitebouwer die wel de kennis of capaciteiten heeft. Er is niets zo vervelend als beloftes die niet worden nagekomen.
3.4 Het kan zijn dat je iets verkoopt of iets doet waar ik principieel niet achter sta. Dat laat ik je dan direct weten zodat je zonder vertragingen op zoek kunt naar een andere partij.
3.5 Als jij van mij af wilt, dan laat je dat aan mij weten. Dan stop ik met de opdracht en krijg je een rekening van de tot dan gemaakte uren. Je krijgt direct alle inlogcodes of andere gegevens om de opdracht zelf af te kunnen maken. Of om dat door een ander bedrijf te laten doen. Geen gedoe.

4. Offertes

4.1 Als jij een offerte aanvraagt, dan stuur ik je die via e-mail. Een offerte is altijd vrijblijvend en geldt een maand. Een maand is een mooie periode om een beslissing te kunnen nemen.
4.2 De prijzen op mijn offertes zijn exclusief btw tenzij ik dat om welke reden dan ook anders vermeld.
4.3 Een offerte wordt een opdracht op het moment dat jij akkoord gaat. Dat kun je hardop pratend doen of via geschreven tekst. Zie 2.1 en 2.2.
4.4 Ga je de opdracht uitbreiden met werkzaamheden die niet op de offerte staan? Superleuk! Daar hou ik van! Voor deze extra werkzaamheden geldt dan mijn uurtarief.

5. Levertijd

5.1 We spreken samen een moment af wanneer de opdracht klaar moet zijn.
5.2 In de praktijk kan het voorkomen, door welke reden dan ook, dat dit niet lukt. Als het er op gaat lijken dat iets niet op tijd af komt, dan trek ik meteen bij je aan de bel.

6. Eigendom

6.1 Alles wat ik voor jouw opdracht doe wordt gewoon jouw eigendom. De website wordt van jou. De teksten worden van jou. De foto’s worden van jou. Je betaalt er toch voor?
6.2 Als ik een website voor je maak zet ik er wel een linkje onder naar mijn eigen website met de tekst: ‘Website doorjacobus.nl’. Ik ben natuurlijk gepast trots op de site welke ik voor jou mocht maken en het is een leuke manier om andere mensen kennis te laten maken met de diensten die ik aanbied. Wil je dat beslist niet? Prima hoor…, dan haal ik het weg. Overigens maak ik op mijn website ook een linkje naar jou. Ten eerste omdat ik het leuk vind dat we samenwerken en ten tweede omdat linkjes meehelpen aan de vindbaarheid.

7. Aansprakelijkheid

7.1 Als jij zelf teksten schrijft voor plaatsing op je website, dan ben ik niet verantwoordelijk voor de inhoud daarvan. Als je teksten van een ander gebruikt, dan moet je daar toestemming voor hebben.
7.2 Dit geldt natuurlijk ook voor foto’s. Hou er rekening mee dat je toestemming moet hebben voor het gebruik van foto’s die je niet zelf hebt gemaakt.
7.3 Lever jij mij teksten of foto’s aan die niet van jezelf zijn en waar je geen toestemming voor hebt om ze te gebruiken? Dan mag je wel bij mij uithuilen omdat je achteraf een enorm bedrag aan de eigenaar moet betalen, maar je kunt mij daarvan niet de schuld geven. Ik heb je er in 7.1 en 7.2 duidelijk voor gewaarschuwd.
7.4 Ik host zelf geen websites. Als een website buiten mijn schuld om offline raakt, dan mag je mij uitschelden, maar dat is niet terecht. Natuurlijk leef ik met je mee en ga ik je helpen om de site zo snel mogelijk weer ‘live’ te krijgen.
7.5 ‘Buiten mijn schuld’ onder 7.3 zijn bijvoorbeeld storingen bij een provider of in bekabeling, onbereikbaarheid van servers en stroomstoringen.

8. Betaling

8.1 Ik doe niet aan aanbetalingen, die hoef jij dus niet te doen.
8.2 Als de opdracht klaar is en jij bent tevreden dan stuur ik je een factuur.
8.3 Mijn betalingstermijn is 14 dagen.
8.4 De rente is superlaag, er is geen enkele reden om op drie aanmaningen te wachten. Betaal gewoon binnen 14 dagen. Ik ben ook direct aan jouw opdracht begonnen, dat heb je niet drie keer hoeven vragen.
8.5 Als je niet betaalt krijg je gewoon een vriendelijke aanmaning, je zou het zomaar vergeten kunnen zijn of misschien is mijn factuur zelfs helemaal niet in je mailbox beland. Het kan allemaal. Je daalt echter wel flink in mijn achting als ik meer dan één aanmaning moet sturen. En je mag er in dat geval gerust vanuit gaan dat mijn antwoord ‘nee’ zal zijn als je daarna een nieuwe opdracht door mij wilt laten doen.
8.6 Als je tevreden bent over mijn werk kan het zomaar zijn dat ik een nieuwe opdracht van je krijg. Geweldig! Maar ik start daar pas mee als de voorgaande opdracht is betaald.

9. Jouw gegevens en privacy

9.1 Ik zal jouw gegevens nooit aan derden verstrekken
9.2 Ook niet als ik gemarteld word. Hoop ik.
9.3 Alles wat wij samen bespreken of naar elkaar schrijven beschouw ik als vertrouwelijke informatie en zal ik nooit met derden delen. Zie ook 9.2.
9.4 Lees ook mijn privacyverklaring.

10. Andere dingen

10.1 Voor 10.1 refereer ik naar 2.1 en 2.2.
10.2 Ik ben dan wel een tekstschrijver, maar ik maak zo nu en dan ook typvouten. Pin mij daar niet op vast, dat zal ik bij jou ook nooit doen.
10.3 Tot slot een fraaie quote welke door zo’n beetje alle filosofen, profeten en wijsgeren uit de geschiedenis is gebruikt…, ‘Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.” En eigenlijk zou die quote voldoende moeten zijn voor alle algemene voorwaarden op de hele wereld.

Moderne websites

Doorjacobus.nl bouwt moderne, snelle en duidelijke websites die ook uitstekend werken op tablet en smartphone.

Duidelijke teksten

Duidelijke teksten voor je lezer én voor de zoekmachines. Maar de lezer staat altijd op de eerste plaats.

Professionele fotografie

Meer dan uitstekende apparatuur en veel ervaring zorgt voor precies de juiste foto's voor alle doeleinden.