Teksten schrijven

Jouw teksten geschreven doorjacobus.nl

Het blijft voor mij bijzonder..., teksten en ik schijnen goed samen te gaan. Ik moet je wel eerlijk laten weten dat ik van grammaticale regels en wetten niet heel veel verstand heb. Maar ondanks dat kan ik op één of andere manier bijna foutloos teksten schrijven. Teksten die veel mensen leuk vinden te lezen. Hoe dat komt weet ik niet, op röntgenfoto’s is nooit een geniale talenknobbel ontdekt.

Vroeger, toen ik nog een veel jongere Jacobus was, heb ik héél veel gelezen. Ik kom uit een klein dorp vlakbij Franeker en de bibliotheek van die stad had een Bibliobus. Die werd iedere vrijdagochtend in ons dorp geparkeerd. Die bus heb ik wel vier keer helemaal uitgelezen. Van stripboeken van Guust Flater tot aan prachtige westerns over pistoolhelden als Wyatt Earp. Vanaf het moment dat ik de letter 'a' begrijpend kon lezen ben ik nooit meer met lezen gestopt. Ook nu lees ik wekelijks nog meerdere boeken. Ik denk oprecht dat ik gewoon heb onthouden hoe je alle woorden schrijft en wat zo ongeveer de juiste volgorde van woorden zou moeten zijn.

Goede teksten zijn belangrijk

Een prachtige foto zegt meer dan 1.000 woorden, maar je moet het belang van de teksten op je website niet onderschatten. Ik ben zelf afgestapt van het soort regels waarvan door online marketeers gedacht wordt dat zoekmachines ze belangrijk vinden. Regels als: "Minimaal 600 woorden per tekst." Of: "Er moet 13 keer de zoekfrase 'hybride fiets' in deze tekst voorkomen want de gemiddelde zoekwoorddichtheid moet minimaal 2.28% zijn." Daar krijg je rare teksten van. Van die 'gemaakte' teksten. Die niet fijn lezen.

Teksten schrijven

Als ik teksten voor een website schrijf, schrijf ik niet voor Google en consorten. Ik schrijf voor de mensen die de teksten daadwerkelijk gaan lezen. Begrijp mij overigens niet verkeerd. Ik zorg ervoor dat de pagina's die ik maak geoptimaliseerd zijn voor SEO. Titel, intro, tussenkopjes, teksten, teksten bij foto's..., ik maak er een kloppend geheel van. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de wereld van de online marketing en ik weet wat er nodig is om online goed vindbaar te zijn.

Schrijf vanuit je gevoel

Jij bent trots op je bedrijf. Je vereniging. Of je stichting. Je praktijk wellicht. Je bent trots op de producten die je misschien wel verkoopt. Je bent gelukkig met je team. Met je collega's. De mensen die voor je werken. De mensen die belangstelling hebben voor jou en je werkzaamheden willen dit lezen. Je teksten zouden hiervan een afspiegeling moeten zijn. Mensen zijn gevoelige wezens. Mensen willen een connectie met je maken. Met jouw bedrijf. Ze willen niet behandeld worden als wandelende pinpassen.

Het hoeft niet perse voor een website

Heb je niet per se een tekst voor je website nodig? Geen enkel probleem, ik help je ook graag met een 'losse' tekst. Misschien heb je zelf een tekst waarvan je denkt: “Misschien kan die Jacobus daar eens naar kijken?” Met alle plezier. Teksten schrijven, op fouten controleren of tekst redigeren, ik help je er graag mee. Neem gerust contact op, dan bespreken we de mogelijkheden. En als je nog foto's voor je website gemaakt wilt hebben..., dat kan ik ook!

Betaalbare kwaliteit

Doorjacobus.nl levert altijd uitstekende service voor een hele redelijke prijs. Neem contact op voor een offerte!

Duidelijke teksten

Duidelijke teksten voor je lezer én voor de zoekmachines. Maar de lezer staat altijd op de eerste plaats.

Voor wie?

Doorjacobus.nl werkt voor ZZP'ers, kleine bedrijven, start-ups, stichtingen, particulieren, coaches en trainers.

Snelle service

Wil je iets aangepast hebben? Heb je een vraag? Zit je ergens mee? Doorjacobus.nl reageert altijd supersnel.

SEO en online marketing

Doorjacobus.nl heeft veel ervaring met SEO, SEA, social media en online marketing en denkt hierin altijd met je mee.

Alles doorjacobus.nl

Website, teksten en foto's. Doorjacobus.nl kan alle onderdelen zelf voor je verzorgen. Zodat alles precies bij je past.